Serietecknare på Dunkers!

Sara Granér är en av Sveriges mest populära serietecknare, som just nu är aktuell med en en serieteckningsutställning på Dunkers Kulturhus och hon är även involverad i årets julkalender.  Sara är född 1980, i Lund. Hon är med i seriekollektivet Dotterbolaget och har tidigare också släppt boken Det är bara lite AIDS.

Den 9 December-11 Mars kommer hon visa serieteckningar på Dunkers Kulturhus i Helsingborg, med utställningen För ditt eget bästa. Så här beskrivs utställningen på Dunkers hemsida:

” Sara Granérs bilder är späckade med färg och detaljer. Människobesläktade djur, leksaksfigurer, hundhuvuden och taggiga knivar lever i en värld lik vår egen, men där absurditeten vrids några varv extra. Granérs serier är samhällskritiska och med ett uppskruvat tonläge blottlägger hon orättvisor och maktrelationer på ett drastiskt sätt. En angelägen utställning som väcker känslor.”

Utöver det kommer även några av hennes seriefigurer finnas med i årets julkalender. Regissören Jessica Laurén har satt ihop några av Sveriges mest populära serieskapares seriefigurer till en historia, flera olika fristående historier och knutit ihop dom till en.

Kalendern kommer  sändas på SVTPlay varje dag och där kommer också korta avsnitt i tv. TV4 gjorde nyligen en intervju med Sara, den kan du titta på nedan.

Länk till intervju:

http://www.tv4play.se/nyheter_och_debatt/nyhetsmorgon?title=intervju_med_serietecknaren_sara_graner&videoid=967966

Länk till Serie-Wikin:

http://seriewikin.serieframjandet.se/index.php/Startsidan

 

 

Exempel på hennes serier:
                              


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0