Kulturdag på skolan!

Nu är det snart dags för kulturdag på skolan! Nämligen onsdagen den 23/11. På kulturdagen kommer det bland annat komma fyra författare på besök, som ska prata om sina böcker och serier. Författarna som kommer är Zulmir Becevic, Emmy Abrahamsson, Fanny M Bystedt och Karin Müller Lindberg.

Fanny och Karin kommer att prata om serier och hur man skapar dom, medan Zulmir och Emmy kommer prata om sina böcker.

 

 

Zulmir Bečević

ZulmirBecevic föddes 1982 i Bosnien/Herzegovina och flyttade som tioåring till Sverige, 1992. Förutom att skriva böcker jobbar han på Linköpings universitet. Tidigare har han varit praktikant vid Sveriges ambassad i Reykavik och han har även pluggat statsvetenskap och fred och konfliktsforskning. Examen i statsvetenskap tog han 2006. Hans första bok kom även den 2006 och hette ”Resan som började med ett slut”. Han har tilldelats stipendium för unga, lovande författare och hans första bok har också blivit till priset slangbellan. Han har också fått stipendium för invandrarförfattare och blivit nominerad till Augustpriset 2009.

Han har skrivit två böcker, Resan som började med ett slut och Svenhammeds journaler.

 

 

http://www.becevic.se/

 

Emmy Abrahamson

Emmy Abrahamson föddes 1976. Hon bor sedan 2009 i Malmö där hon arbetar med teater. Hon är en ung dam som är väldigt berest, har varit i länder så som Ryssland då hon är uppväxt i Moskva, Storbritannien då hon pluggade drama i London, Nederländerna där hon levde och verkade som regissör i Amsterdam och i Österrike var hon konstnärlig ledare. Hon var tio år när hon lämnade Sverige och flyttade tillbaka år 2009.

Hon har också gjort en film som är under bearbetning och har preliminärt premiär 2014 som heter Fjärran mot nord. Hennes debut kom i våras med boken Min pappa är snäll och min mamma är utlänning.

 

 

 

Fanny M Bystedt

 

Fanny M Bystedt jobbar både som frilansande illustratör, serieskapare, skribent, kursledare i serieteckning för barn och unga, projektledare och moderator.

Hon har gått 2 år på serieskolan i Malmö. Hon har också varit med i  och varit vice ordförande i Mangakai Lund. Hon är även redaktionsmedlem på Bild och bubbla som är sveriges största tidsskrift för tecknade serier.

 

 

 

http://fannymbystedt.se/

 

 

Karin Müller-Lindberg

Karin Müller-Lindberg är en konstnär  och bor i Helsingborg. Hon har gått 13 olika utbildningar bland annat Skånska målarskolan  1971 i Malmö, Konstpedagogik2002-2003 och universitetet, informationsdesign 1972-78. Förutom att hon är en aktiv konstnär sedan 1975 så har hon också  arbetat som konstpedagog på Dunkers kulturhus och som art director på bland annat friluftsfrämjandet i Stockholm. Hon har fått Malmöhus läns landstings kulturstipendium för min konstpedagogiska gärning 1993. Karin har även utsmyckat en hel del platser som tillexempel Henry Dunkers plats i Helsingborg, en skulptural buxbom ’’valfisken’’ och en skateramp på Ättekulla i Helsingborg  som var ett konstpedagogiskt projekt 2000.

 

 

 

http://karinmullerlindberg.com/

 

http://www.dunkerskulturhus.se/

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0